Posts

Showing posts from June, 2013

Jobdirumah scam ramai orang.

Image
Jobdirumah scam?

Benarkah?

Baik. Ini memang kenyataan yang kelakar.

Atas dasar apa sebenarnya anda menyatakan bahawa Jobdirumah ini scam?

Ramai yang berkata dan menulis


Jobdirumah scamJobdirumah kaki tipuJobdirumah PenipuJobdirumah Penipu BesarJobdirumah scammer dan tipu ramai orangdan bla..bla dan blaaa..

Ya. Saya tahu, dulu pun masa waktu awal-awal saya hendak cuba program Jobdirumah. Saya juga ada berfikiran begitu. Malah, rujukan di Google setelah saya search, ramai yang memberikan feedback yang negatif.

Tapi saya bukan orang yang begitu. Saya jenis akan mencuba terlebih dahulu, jika tidak berjaya. Tak apa. Ini bermaksud, bukan program itu yang scam atau gagal, tetapi saya yang gagal.

Dalam kes Jobdirumah, saya berjaya buat duit dengan Jobdirumah. Saya dapat duit dari Jobdirumah pada setiap bulan. Dan banyak tempias dari program Jobdirumah yang menambah pendapatan sampingan saya.

Jadi, anda masih ingin mengatakan bahawa Jobdirumah ini SCAM?

BUKTIKAN terlebih dahulu.



Saya dah tunjuk…

Jobdirumah REVIEW dari saya.

Ya, ini ulasan atau review saya tentang Jobdirumah.

- Jobdirumah REVIEW -

Pertamanya, selepas saya bayar RM50 dan dapat panduan yang boleh bantu saya buat kerja dari rumah, saya perhatikan..ada kerja yang senang dan saya boleh lakukannya dan ada kerja yang cukup susah dan memang saya tak mampu nak lakukannya.
Jadi, apa yang saya buat..saya fahamkan dan latih skill dan teknik yang diperlukan terutamanya untuk kerja-kerja yang mudah seperti "writting job", like services, "blogger job" dan pelbagai lagi.
Salah satu kerja yang selalu saya dapat adalah menulis entri atau artikel untuk blog. Ada masa, saya dapat job menulis untuk topik yang simple dan mudah untuk ditulis. 
Tapi kalau dapat topik yang susah dan isu yang berat-berat, memang saya let go la. Hehe..
Oklah..saya nak masuk kerja. 
Lain kali, saya cerita lagi tentang Jobdirumah ni yek. Babai.
** Kalau berminat, leh daftar ye. -->> JOBDIRUMAH

Pengalaman buat kerja Jobdirumah - Like dan komen facebook sahaja.

Image
Yap.

Pengalaman buat kerja Jobdirumah kali ini agak mudah. Cuma perlu like dan komen facebook sahaja.

Saya dapat info yang saya baca dari Jobdirumah. Dan job ini bukan untuk satu job dan ianya untuk advertiser-advertiser (Pengiklan) yang berbeza. Mereka bayar kepada program ini, dan program ini akan sub-con kerja itu kepada saya. Jadi, saya akan terima sedikit upah hasil kerja saya itu.

Pendek kata, ada ciri-cirik kerja mikro.

Kerja mikro ni bermaksud, kita diberikan kerja yang simple dan mudah. Tak sukar untuk dilakukan dan semua orang boleh lakukannya. Sebab itu, kebanyakkan kerja mikro akan dibuka untuk jumlah yang banyak. Mungkin 50 orang, mungkin 100 orang atau 300 orang. Bergantung pada bajet pengiklan.

Jadi, kerjanya semuanya like, komen, share di facebook sahaja. Malah, ada satu kerja yang agak mahal, cuma perlu tulis artikel di blog. Jadi, saya tak lepaskan peluang dan sambar juga peluang tu sebelum orang lain kebas.

Dan nak dijadikan cerita..saya pun CLAIM la duit tu setelah k…

Jobdirumah tipu atau tidak?

Image
Saya tahu..

Ramai yang sangsi sama ada program Jobdirumah ini benar-benar jujur, bertanggungjawab dan tidak menipu orang ramai.

Sebab itu, saya lihat ramai yang marah apabila selepas menyertai program Jobdirumah tetapi tidak dapat apa-apa hasil.

Persoalannya, bagaimana hendak buat kerja dari Jobdirumah kalau anda sebenar tak buat apa-apa?


Kerjanya terlalu susah?Tak banyak pilihan?Tak ada kerja yang mudah-mudah?

Sebenarnya, Jobdirumah SESUAI untuk mereka yang suka bekerja dari rumah dan RAJIN buat kerja. Kalau anda menganggap bahawa program Jobdirumah ini merupakan salah satu kerja paling senang untuk buat duit, saya rasa anda tersilap.



Jadi, kalau nak buat duit mudah-mudah. Saya tak sarankan anda sertai Jobdirumah. Tapi kalau anda mahu belajar dan buat duit dengan kerja yang saya rasa anda mampu lakukan.

Yang pasti, Jobdirumah tipu atau tidak, semuanya hanya dari anda.

Anda yang tentukan samada anda tipu diri sendiri atau tidak..

Saya kuat mencadangkan anda CUBA program Jobdirumah. Kli…