Posts

Showing posts from May, 2016

Buat duit dengan UBER. Bagaimana?

Image
Ya.

Saya tahu ini kisah sangat hangat dipasaran.

Sana-sini orang bercerita tentang UBER.

Pemandu teksi toksah ceritalah. Marahnya bukan amarah lagi. Salah cakap, memang hangin satu badan mereka.

Tapi, dalam dunia teknologi dan masa yang bergerak terlalu pantas, nak cari duit dah jadi macam terlalu mudah dan senang. Sampai wujud la syarikat macam UBER ini.

Hanya perlu daftar, ada aplikasi UBER dan dah boleh jadi pemandu UBER.

Tapi kan..

macam mana sebenarnya nak buat duit dengan UBER ini?

Saya jumpa satu buku dan ini mungkin boleh bantu anda dan sesiapa sahaja yang berminat untuk mengetahuinya.

INi buku tersebut.


Harganya pun murah.

RM9.90 sahaja.

Boleh beli dikedai buku atau cari sahaja di website buku online.

Di website Book Cafe pun ada. Boleh beli kat sini --> Buku Buat DUit dengan UBER

Tak sampai sepuluh ringgit aje pun.

Apapun, dah baca nanti mungkin anda boleh cuba praktikkan jika berminat nak buat duit dengan UBER.

Semoga berjaya.

Saya dah bayar RM50 untuk Panduan Jobdirumah. Tapi tak dapat panduan pun..

Image
Ya..

Ada tapinya itu..

Biasanya..

tak dapat panduan yang dikhabarkan.

Jadi, ramailah yang menganggap bahawa Jobdirumah ini tipu, PENIPU BESAR, kaki scammer dan macam-macam gelaran lagi. 

..

...

Jawapan saya, mudah saja.

Jika anda benar-benar dah buat bayaran, pihak Jobdirumah akan semak dan pastikan bayaran tersebut terlebih dahulu. Kemudian, mereka akan hantar emali kepada pihak anda.

Emel itu biasanya masuk ke inbox email anda.

--> TETAPI, kadang-kala akan masuk ke bahagian "SPAM" email anda.

Jadi, jika tak jumpa email dari pihak Jobdirumah dibahagian inbox utama anda, sila semak dibahagian spam email anda.

Biasanya yang bertanya pada saya soalan ini, mereka akan jumpa email tersebut dibahagian spam. Maklumlah, bukan semua orang rajin semak kat bahagian itu.

Saya dah lali dengan masalah ini.

Sebab hampir 99% yang tanya saya, dah jumpa dan boleh access ke dashboard Jobdirumah dan baca panduan Jobdirumah tersebut.

Itu sahaja jawapan ringkas dari saya.

Semoga menjawab soala…

RM500 untuk satu job dari rumah.

Image
Ya.

Saya pernah dapat job yang berharga RM500. 

Banyak ke sikit tu?

Bagi saya, sangat BANYAK.

Tapi memandangkan, job ini datang dari syarikat yang SANGAT TERKENAL di Malaysia, saya rasa mereka tidak rasa ini satu nilai yang tinggi. Bagi saya, ini adalah pelaburan yang cukup rendah tetapi mampu menghasilkan pulangan yang cukup besar bagi syarikat mereka.

Apa skop kerja saya?

Saya kena tulis artikel.

Dan mereka mahu saya tolong promosikan artikel yang saya tulis itu agar berada dalam muka surat pertama di search engine.

Dalam erti kata lain, mereka upah saya untuk buat kerja-kerja SEO agar BANYAK orang akan jumpa artikel itu ketika mereka google sesuatu di search engine. 
Saya ada sedikit pengetahuan tentang SEO dan saya juga sangat faham tentang permainan SEO.

Inlah salah satu skill yang selalu saya beritahu anda dalam artikel-artikel saya yang lepas.

Tambah dan mahirkan skill kita.

Agar, lebih ramai orang tahu tentang skill kita dan mereka berminat untuk menggunakan skill kita.

Saya da…