Saya dah bayar RM50 untuk Panduan Jobdirumah. Tapi tak dapat panduan pun..

Ya..

Ada tapinya itu..

Biasanya..

tak dapat panduan yang dikhabarkan.

Jadi, ramailah yang menganggap bahawa Jobdirumah ini tipu, PENIPU BESAR, kaki scammer dan macam-macam gelaran lagi. 

..

...

Jawapan saya, mudah saja.

Jika anda benar-benar dah buat bayaran, pihak Jobdirumah akan semak dan pastikan bayaran tersebut terlebih dahulu. Kemudian, mereka akan hantar emali kepada pihak anda.

Emel itu biasanya masuk ke inbox email anda.

--> TETAPI, kadang-kala akan masuk ke bahagian "SPAM" email anda.

Jadi, jika tak jumpa email dari pihak Jobdirumah dibahagian inbox utama anda, sila semak dibahagian spam email anda.

Biasanya yang bertanya pada saya soalan ini, mereka akan jumpa email tersebut dibahagian spam. Maklumlah, bukan semua orang rajin semak kat bahagian itu.

Saya dah lali dengan masalah ini.

Sebab hampir 99% yang tanya saya, dah jumpa dan boleh access ke dashboard Jobdirumah dan baca panduan Jobdirumah tersebut.

Itu sahaja jawapan ringkas dari saya.

Semoga menjawab soalan.

Jika ada apa-apa soalan, boleh tanya diruang komen.

Saya akan jawab apabila saya ada masa.

Ada soalan lain?


Harap maklum.

Comments

  1. Saya nak tanya. Saya sedang tunggu degree, berbaloi tak kalau saya join jobdirumah ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi saya, berbaloi.

      Bergantung pada individu tertentu.

      Delete
  2. Sy tak boleh log in lepas tukar password.. Sy dah bt pembayaran.. Mcm mana ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila check kat bahagian spam dalam inbox email anda.

      Mungkin email pendaftaran dan juga link activation dihantar ke sana.

      Delete
  3. Assalam.saya nak tanya beberapa soalan.

    1.kalau kita dah join brp lama masa di ambil utk team jobdirumah hantar panduan
    2.adakah kita bebas pilih skop kerja yang kita nak atau berpandukan kelulusan or pengalaman
    3.adakah kita wajib upload CV dalam english or bebas

    Harap dapat pencerahan dr awak.tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1. berapa lama, tak berani janji. biasanya cepat. untuk sistem baru ni, rasanya diorang dah integrate agar kita terus boleh login lepas buat bayaran. Dah boleh baca dan tonton video panduan lepas tu.

      2. Ya. Bebas. Tapi tetap bergantung pada ciri-ciri yang job itu tawarkan. Kita ada hak untuk pilih job yang kita boleh buat atau tak leh buat.

      3. untuk kebanyakkan job, biasanya job dari luar negara. Ada yang wajib upload VC, ada yang tidak. Bergantung.

      Delete
  4. Bayar Anya berapa ya rm50 ke stay 30 .jdr version Baru ke .Raj Sila guide saya tuan

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana-mana pun boleh.

      cadangan saya, yang paling mahal.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Dapat RM825 dari kerja online Jobdirumah

Saya tak PERCAYA dengan Jobdirumah.