Posts

Showing posts from 2015

Sesuai ke STUDENT join Jobdirumah?

Image
Ok.

Saya ada dapat satu soalan dari artikel yang bertajuk "Dapat komisen RM850 dari Jobdirumah lagi" ini.



Kebetulan pula saya ada masa untuk jawab soalan tu sekarang.

Jadi, saya jawab terus kat artikel baru ini agar LEBIH RAMAI orang termasuk student-student yang ada diluar sana boleh faham apa yang saya cuba sampaikan.

Siapa yang boleh join atau buat kerja dari program Jobdirumah ini?

Jawapan dia mudah.

--> Sesiapa sahaja pun boleh. 

Tapi, ada syarat-syarat yang perlu dipatuhi.

1. Perlu ada talian internet. 

Maksudnya, anda boleh online. Maksudnya, boleh online selalu. Sebab ada client hendak kerja mereka siap dalam 24 jam. So, kalau kita takde internet atau sukar nak online, jadi client mungkin akan ragu-ragu nak bagi job pada kita.

Sebab memang ada client saya yang pernah tanya dulu,

"Do you have good internet connection at your work place?"

Haa..

Saya pun jawab "YES!" ajelah.

Haha..

Alhamdulillah, dapat job baru tapi kena siapkan dalam tempoh 24 jam …

Bisnes Jual Aiskrim dengan panduan yang mudah.

Image
Ya.

Siapa yang tidak suka makan aiskrim?

Zaman sekarang ni, hampir majoriti suka makan aiskrim. Baik orang muda atau orang tua.

Kanak-kanak?

Ini memang feveret makanan diorang.

Kalau dapat makan hari-hari, memang nikmat tak terkata.

So..

Bisnes jual aiskrim ini adalah bisnes yang sentiasa ada permintaan.

Lebih-lebih lagi jika kena pada persekitaran dan tempatnya.

Jadi, nasihat saya..jika betul-betul hendak buat bisnes jual aiskrim ini..

ini yang perlu anda tekankan.
6 Bisnes Jual Aiskrim dengan panduan yang mudah.
resepi aiskrim yang sedappemilihan perisa atau jenis aiskrim yang sedap.jangan jual terlalu banyak perisa. Piliha 1-3 yang popular.pilih tempat menjual yang ramai orang. Contohnya, pasaraya, depan sekolah atau pasar malam.ada tempat simpan aiskrim yang besar. ilmu dan panduan yang baik.

Itu sahaja.

Yang penting, kita mahu mencuba dan sentiasa belajar untuk memudahkan bisnes kita.

Boleh baca Panduan Bisnes Aiskrim yang ditulis oleh Afiq Rusly.

Panduan itu ternyata membantu ram…

Dapat komisen RM850 dari Jobdirumah lagi.

Image
Ya.

Ini bayaran untuk kerja pada bulan November.

Baru sahaja beberapa hari yang lepas dibayar duit komisen oleh pihak Jobdirumah.



Walaupun tak banyak..

Tapi sedikit sebanyak memang SANGAT membantu sebab saya memerlukan sedikit duit untuk buat kenduri akikah anak saya yang sudah lama saya ingin lakukan.

Waktu hujung tahun inilah waktu yang sesuai dan ramai sanak saudara boleh datang berkunjung. Buat pun, pada waktu cuti, jadi harapan saya agar ramai orang boleh datang masa kenduiri itu. Lagipun, inilah waktunya kita nak jumpa mereka. Kalau takde kenduri macam ni, bila la lagi nak pi berjumpa dengan mereka semua itu kan?

Saya harap, saya akan dapat lebih lagi pada bulan ini.

Nampaknya, kena ganda-ganda lagi la usaha saya agar dapat lebih banyak lagi komisen dari Jobdirumah selepas ini.

Doakan saya berjaya lakukannya dengan baik.

Sesiapa yang berminat nak cuba program dan dapatkan Panduan Jobdirumah ini..

Boleh daftar disini --> Panduan Jobdirumah 2016

SIBUK bukan alasan tak boleh cari duit sampingan.

Image
Ya.

Itu alasan yang selalu orang kita gunakan.

Lebih-lebih lagi apabila saya selalu cadangkan jika tak cukup duit setiap bulan, silalah cari pendapatan sampingan yang boleh bantu perbelanjaan seharian kita.

Tak dapat RM500 sebulan pun, dapat RM200 pun dah cukup besar ertinya.

Dengan RM200 itu, kita boleh topup duit pampers, duit susu anak, duit baju kurung bini yang baru dan macam-macam lagi.

Maklumlah, zaman sekarang ni, gaji RM3 ribu pun belum tentu cukup untuk sebulan. Mana tidaknya, sewa rumah pun ada yang sampai RM600-RM1000 kena bayar. Duit installment kereta bulan-bulan pun ada yang sampai RM700 ke RM1000. Maklumlah, pakai kereta Vios kan? Kereta tempatan macam Saga, Myvi, Viva nih..apalah sangat.

Semua ni dari diri kita aje.

Kita kena kawal perbelanjaan kita.

Kita kena simpan sedikit duit gaji kita agar ada duit yang boleh digunakan pada waktu terdesak.

Jangan lupa juga ambil medikal kad untuk "support" jika tiba-tiba ada "kemalangan" yang datang tanpa didug…

Cuti sekolah nak buat apa?

Image
Ya.

Sekarang ni musim cuti sekolah.

Yang kerja cikgu tu, memang seronok sebab inilah waktu untuk berehat dan berjalan-jalan.

Maklumlah, dah satu tahan terbelenggu dengan tugasan yang membebankan kepala dan tulang belakang. Kena plak hari-hari melayan karenah budak-budak yang ada 1001 macam perangai yang penuh dengan keriangan tanpa batasan.

Saya?

Masih pergi bekerja.

Masih pulang dari kerja seperti biasa.

Masih singgah kedai untuk makan roti canai dan teh tarik untuk tarik nafas seketika.

..

...

Saya suka bekerja.

Bagi saya, bekerja mengasah minda dan otak saya untuk terus bergerak. Memikirkan sesuatu setiap masa.

Dan kena faham, bekerja juga satu ibadah.

Kita bekerja bukan sahaja untuk dapatkan gaji, tetapi juga untuk membantu dan memudahkan kerja orang lain.

Ada masa, kita tolong orang.

Ada masa lain, orang lain tolong kita.

Hidup ini indah dengan macam-macam perkara yang memberikan faedah dan kebaikan.

Lakukan dengan penuh semangat.

..

...

Hari ini, saya balik awal. 

Kerja dah habis…

2 Cara bayar hutang PTPTN dengan cepat.

Image
Ya.

Saya dah selesai bayar hutang PTPTN saya.
Lebih tepat, tahun 2011 sudah tamat bayar semua hutang PTPTN saya itu.
Saya tamat belajar pada tahun 2007. 
Jadi, hampir 4 tahun saya gunakan untuk habiskan hutang tersebut. 
Tak banyak, tapi lelah jugalah nak membayarnya. 
Saya plan untuk habiskan dalam tempoh 5 tahun. 
Tapi saya terawal 4 tahun. 
Apa tips saya?
Mudah sahaja. 
1. Planning.
Saya plan 5 tahun.
Saya tegar membayar sekurangnya rm50 sebulan.
Pada awalnya, rm50..dan saya upgrade ke rm100..dan akhirnya ke rm300 setiap bulan.
Bila ada duit lebih..saya bayar antara rm500 hingga rm700. 
Maklumlah, saya bujang ketika itu. Tak ada komitmen. Jadi, boleh bayar lebih. Komitmen lain pun, bayar hutang kereta saja. 
Gaji masa tu, RM2000++. Tapi saya ada buat side income. Ada beberapa pendapatan sampingan yang saya lakukan secara online dan offline. Dapatlah lebihan RM1000+RM2000 setiap bulan
So..duit lebihan itulah saya gunakan untuk tampung hutang-hutang saya.
2. Pokoknya, kena disiplin. 
Sa…

Dapat RM700 dari Jobdirumah

Image
Ya.

Kali ini, saya berjaya dapat RM700 dari program affiliate Jobdirumah.

Susah juga sebenarnya nak capai angka tu.

Memang kena usaha keras sikit.

Sedikit sebanyak, memang banyak masa petang saya, saya habiskan menghadap laptop buruk saya ni. Nanti mungkin ada cukup bajet, boleh angkat laptop baru. Hehe..



Apapun..

Seperti yang saya asyik ulang sebelum ini.

Ada 2 cara biasa untuk buat duit dengan program Jobdirumah ini.

1. Kita buat kerja yang ditawarkan oleh pihak Jobdirumah. Kerja-kerja itu seperti menulis review, jadi webster tester, menterjemahkan file atau artikel, mencari prospek dan sebagainya.

2. Menjadi agen promosi program Jobdirumah.

Itu sahaja yang saya buat.

Sedikit sebanyak, dapatlah saya tampung kehidupan yang serba-serbi agak mahal pada zaman ini.

Saya bersyukur, saya tak lalu tol pergi tempat kerja. Dalam 10 minit sahaja dah sampai tempat kerja. Bini pun sama. Sejak pindah rumah ni, memang tempat kerja kami sangat dekat.

Cuma kos sewa rumah sahaja bertambah.

Tapi selepa…

Saya tak minat dengan bisnes MLM.

Image
Ya.

Saya rasa, sejak saya umur 18 tahun sehingga sekarang, saya sudah diajak untuk buat duit dengan MLM.

Saya tak kata MLM ini tidak bagus.

Saya tak kata kita tidak boleh buat dengan MLM.

Saya juga pernah dapat ribuan duit dengan MLM.


Cuma..

Saya nampak "ending" bagi kebanyakkan syarikat MLM setelah mengikut kisah MLM beberapa tahun ini.

Cukuplah apa yang saya dah lihat dan rasai.

Kesimpulan yang saya dapat..

Saya tak minat.

Banyak "CARA" yang mengelirukan, menipu dan memperdayakan orang.

Lebih teruk, ada yang sampai tergadai geran rumah, tanah dan habis ribuan ringgit dengan MLM.

Bergaduh suami isteri, cerai berai, anak terbiar, keluarga porak peranda, wang simpanan habis, berhutang dengan bank dan along..

Cukuplah semua tu.

Saya tak mahu baca dan dengar lagi.

Kesian sangat tau bila dulu ada kereta Vios.

Sekarang cuma pakai motor cabuk aje ke hulu dan ke hilir.

Ini nasihat saya.

Cukuplah dengan bisnes MLM.

Terutamanya MLM yang produknya mencari orang sahaja semata-m…

Bayaran komisen Jobdirumah - September 2015

Image
Ya.

Saya sudah dapat bayaran untuk bulan ini.

Walaupun tidak banyak..

tetapi bayaran kali ini LEBIH banyak berbanding 2 bulan yang lepas.



Syukur juga.

Usaha membuahkan hasil.

Saya berharap, saya akan dapat lebih banyak lagi pada bulan hadapan.

Saya juga berharap dapat capai target saya untuk "maintain" memperoleh RM500 setiap bulan dari program Jobdirumah ini.

Kenapalah saya tahu lewat, kan?

Kalau saya bermula dari awal, mesti saya boleh dapat lebih banyak lagi.

Itulah saya, itulah orang kita.

Selagi kita tidak mula ambil tindakan dan buat kerja..

kita cuma mampu berkata..

"kalau aku.."

"jika aku mula dulu.."

"if i start early.."

..

...

Jadi, jika anda juga mahu dapat income macam ini atau lebih dari apa yang saya dapat, kena mula ambil tindakan dengan segera dan mula buat kerja anda.

Boleh bermula dengan program Jobdirumah ini --> Daftar Jobdirumah

Dah daftar.

Baca panduan Jobdirumah yang mereka berikan.

Baca dan amalkan.

In-sha Allah, anda …

Ajar saya TAMBAH pendapatan saya bulan-bulan, boleh tak?

Image
Iti soalan kawan pejabat saya.

Ya.

Saya ada kerja tetap.

Waktu siang, saya buat kerja tetap saya seperti biasa.

Mungkin juga seperti kebanyakkan orang diluar sana.

HIdup saya, tak banyak berbeza dengan orang kebanyakkan atau orang awam yang lain.

Waktu petang, waktu malam atau waktu terluang, saya luangkan masa yang dengan kerja-kerja online saya.

Orang pejabat kata, saya macam hidup senang. 

Macam tak perlu nak risaukan apa-apa. 

Kereta dah nak habis bayar. Rumah dah ada. Ada pulak motor sebijik.

Medikal kad dah ada. Medikal bini dan medikal kad anak pun dah ada. Tak ada masalah nak bayar setiap bulan.

Duit kereta bini pun saya topup.

Serba-serbi, nampak saya macam orang yang tak ada masalah kewangan.

Well.

Itu yang orang nampak.

Sebab saya tak jual apa-apa. Saya tak sertai MLM. Saya tak promosi apa-apa kat tempat kerja saya. Saya tak jual kerepek. Saya tak jual insurans atau takaful. Saya tak jual barang kat pasar malam. Saya tak cuci pinggan kat restoren. 
Rakan pejabat saya, macam-…

Rahsia Mudah RM1000 sebulan dengan menulis

Image
Ini soalan susah.

Apa rahsianya?

Saya sendiri susah nak jawab.

Sebab saya rasa, menulis ni sebenarnya senang sahaja.

Lagi-lagi jika menulis blog.

Lagi-lagi untuk dapat RM1000 sebulan dengan hanya menulis sahaja. 

Yang susahnya adalah..

..

...

Kita tak tahu apa yang hendak ditulis.

Saya ada cara yang biasa saya tulis dalam blog-blog saya.

Oh ya, saya memang ada beberapa blog selain blog ini.

Untuk tujuan yang berbeza.

Ada untuk tujuannya untuk dapatkan wang sampingan.

Ada untuk tujuan santai-santai sahaja.

Ada blog tu, saya hanya letak gambar-gambar comel yang saya suka. Gambar hotel cantek, gambar bayi comel, gambar kucing kiut, gambar laut yang indah. Apa sahaja gambar yang menarik dan comel, saya letak diblog itu.

Tapi saya tahu, di Malaysia ini..80% orang berminat untuk buat duit secara online. Cuma mereka tidak tahu bagaimana dan caranya sahaja.

Saya bermula dengan menulis blog.

Dan akhirnya, saya menulis diblog ini. Dari blog ini, saya benar-benar berjaya meraih pendapatan yang cu…

Duit tak cukup lepas raya haji pulak?

Image
Ohh..

Biasalah tu.

Ada yang menunaikan ibadah qurban.

Ada juga yang buat akikah sempena kelahiran anak masing-masing tahun ini.

Ada juga yang baru buat kenduri-kendara.

Tak kurang juga ada yang berkahwin masa musim haji nih. Kononnya mahu ambil berkat bulan yang baik ini.

Bagi saya, semua itu tak ada masalah.

Tapi..

Janganlah merungut pula bila duit tak cukup lepas raya haji nih.

Allah bagi kita cukup sebenarnya.

KIta sahaja sedar atau tidak sedar sahaja.

Kita boros, kita tidak sedar. Kita beli barang mahal yang bukan keperluan, kita tidak sedar. Kita beli smartpon mahal-mahal, kita tidak sedar, kita beli baju, kita tidak sedar dalam gobok almari tu ada beratus lagi baju yang belum dipakai..
Pendek kata, kita tidak sedar sebenarnya.

Oleh itu, berbelanjalah dengan hemah.

Atau..tambah pendapatan sampingan anda jika gaji yang anda terima pada setiap bulan itu tidak mencukupinya.

Ada banyak cara nak tambah pendapatan.

Boleh jual kuih, boleh jual nasi lemak, boleh jual aiskrim buatan tangan…

Pokai selepas raya?

Image
Ya.

Sedar tak sedar..

Hari raya dah datang.

Ada yang masih berhari raya dan melawat sanak saudara?

Jika Ya, teruskan.

Kita boleh beraya selama sebulan.

Kenapa kena berhenti selepas hari raya pertama, bukan?

Dan..

Saya tahu, ada yang gigih mencari rezeki dan pendapatan sampingan untuk "COVER" semula perbelanjaan yang sudah hilang pada 2 bulan kritikal yang lepas. Maklumlah, semua sudah maklum, belanja pada bulan puasa dan bulan raya ni memang boleh tahan juga banyaknya.

Kepada yang berjaya berjimat, tahniah saya ucapkan.

Bukan mudah untuk lakukannya.

Saya sendiri berjaya jimat banyak apabila dari awal lagi merancang dengan sebaik yang mungkin.

Lebih seronok lagi..

Banyak pendapatan sampingan saya seperti menulis review, berjaya menjual produk dan dapat macam-macam sales secara online yang membuahkan hasil.

Sedikit sebanyak, membantu saya untuk menambah simpanan di bank dan juga merancang untuk menambah ilmu pada masa-masa yang saya sempat.


Tentang program Jobdirumah.

Saya masi…

Cara KETIGA buat duit dengan Jobdirumah

Image
Okeh.

Saya dah banyak kali cerita DUA cara untuk buat duit dengan Jobdirumah ni.

Saya kena cerita bab ini sebab ada yang rasa macam susah nak buat duit dengan DUA cara yang saya beritahu itu.

Cara yang ketiga ini, sebenarnya tidak lari dengan cara yang pertama itu.

Cara pertama

Kita kena buat job yang diberikan oleh client kita. Client itu datangnya dari database yang diberikan oleh pihak Jobdirumah. Pernah nampak kan iklan yang pihak Jobdirumah berikan dalam email dan di dashboard Jobdirumah itu, kan?

Ada job menaip, ada job kena buat software, ada job kena isi borang, ada job kena kemaskini database yang beribu banyaknya, ada yang kena tukar data dari word ke excel dan macam-macam lagi.

Dan jangan tak tahu, ada juga segelintir dari mereka adalah orang Malaysia.

Disinilah saya kenal beberapa client.

Dan cara ketiga itu bermula dari sini.

Mereka selalu hubungi saya untuk buat kerja baru. Maksudnya, mereka percaya saya untuk buat lagi atau berikan saya kerja baru kepada saya.

Contohnya:

Income terbaru dari program Jobdirumah 2015

Image
Ya.

Selepas website baru Jobdirumah.net telah beroperasi 2 bulan yang lepas, saya rasa ramai yang perasan bahawa website kali ini lebih mesra pengguna. Dan penjelasan tentang cara buat duit secara online dari rumah lebih mudah difahami dengan lebih jelas dan terperinci.

Malah, ada video tutorial yang ajar dan beritahu tentang website-website yang menjadi lubuk buat duit dari rumah. Website-website inilah yang anda kena tahu agar anda boleh buat duit dengan lebih rakus lagi selepas ini.

Nak tahu website apa?

Kena daftar dulu, baru tahu. Boleh daftar disini --> Daftar Jobdirumah

Kalau tak nak tahu, tak apa. Search aje di google. In-sha Allah, anda akan jumpa juga. Cuma tepat tak tepat sahajalah. Hehe..

Ini pula income terbaru dari program affiliate Jobdirumah 2015

Salah satu cara untuk buat duit dari Jobdirumah adalah melalui program affiliate. Dan Jobdirumah juga ada program affiliate sendiri. Jadi, kepada mereka yang sudah mendaftar dengan Jobdirumah, anda juga boleh mempromosikan …

Susah ke kerja dari rumah secara online nih?

Image
Entah la.

Saya tak berani nak cakap susah atau senang.

Nak kata senang, ada juga kriteria yang saya rasa susah.

Nak kata susah, ada juga bahagian yang saya rasa senang.

Senang cakap, dua-dua ada. Susah ada, senang pun ada.

Susah bila kita rasa tak tahu, senang bila kita dah tahu apa yang kita perlu buat. Maklumlah, saya masih banyak perlu belajar dan asah skill untuk buat duit dari rumah secara online ini dengan lebih gigih lagi.

Segan kalau nak bersaing dengan full time blogger dan otai-otai hebat diluar sana.

Kalau berdiri sebelah mereka, saya rasa saya yang paling ketot sekali. Dan kalau nak dibandingkan dengan jumlah pendapatan sampingan yang saya dapat selama ini, mungkin saya adalah yang paling sikit sekali jumlahnya.

Maklumlah, paling maksimum saya pernah dapat adalah 5 ribu sebulan. Itupun kebetulan saya memang nak pakai duit. Berhempas pulas juga nak capai target. Alhamdulillah, tercapai. Paling rendah pula, adalah RM20 sahaja dalam bulan itu. 
Itu waktu saya mula-mula menuli…

Orang kita memang suka nak duit CEPAT.

Image
Selamat pagi semua.

Apa khabar?

Sihat semua hari ini?

Hari ini, saya nak bercerita tentang masalah orang kita.

Bila kerja, semua nak duit cepat. Nak gaji cepat. Nak naik gaji cepat. Nak naik pangkat cepat.

Dan yang join program MLM pula, semuanya nak duit cepat.



Well..

Bagi saya tak salah nak dapat duit cepat. Tapi biarlah cara dan etikanya itu betul.

Jangan tipu orang, jangan sertai program yang berpaksikan "head hunting" dan jangan aniaya orang lain.

Sertai program atau syarikat yang bagus dan memang terbukti membayar.

Senang cakap, pilih yang susah hendak scam awal.

Contohnya, kerja dengan kerajaan. Jadi, cikgu, jadi pensyarah, jadi doktor, jadi kerani, jadi jurutera..ini semua ada gaji tetap dan agak sukar untuk dibuang kerja melainkan kita sendiri buat hal, kan?

Kalau kerja selain dari kerja dengan kerajaan, kerja swasta, jadi penjual produk, join syarikat pengiklanan, jadi mekanik ke, jadi buruh ke, jadi peniaga pasar malam ke..janji, susah nak scam awal melainkan kita…

7 punca sakit lutut dan rawatannya.

Image
Ya.

Hari ini saya mahu bercerita tentang sakit lutut.

Siapa pernah menghadapi masalah sakit lutut?

Tak kiralah anda muda atau tua, masalah sakit lutut ini memang satu perkara yang menyakitkan. Kita tidak boleh buat banyak kerja bila lutut dah sakit. Nak bergerak sikit pun, dah terasa sakit. Ngilu semacam. Lebih teruk berbanding sakit kena tinggal dengan awek.

Persoalannya, bagaimana kita boleh dapat sakit lutut ini?



7 punca sakit lutut

Bone chips. Maksud, struktur tulang pecah dan serpihan tulang itu terperangkap diruang sendi lututKepala lutut beralih. Biasanya, kita panggil lutut teralih. Biasa terjadi pada orang tua dan mereka yang aktif bersukan. Saya pernah kena dulu. Memang meraung kejap la. Entah apa pakcik tu buat, jadi ok semula. Tapi memang meraung kali kedua la bila pakcik tu cuba betulkan lutut yang teralih tu..Medial Plica Syndrome. Ni berlaku kat bahagian dalam lutut. Kita tak rasa mula-mula. Tapi bila tisu kat dalam lutut tu dah teruk, memang sakit lutut tu akan terasa. M…

Contoh Kerja Jobdirumah yang kita boleh PILIH dan BUAT

Image
Ya.

Bila kita dah beli Panduan Jobdirumah tu, kita kena segera pilih dan buat kerja yang ditawarkan.

Bukan apa, takut-takut apa yang kita dah belajar tu, kita terlupa.

Faham-faham ajelah, kan?

Manusia ni, mudah sahaja lupa.

Saya pun dulu macam tu. Masa awal dulu, rajin aje apply kerja dan bid kerja tu. Takut melepas kat orang.

Lepas dah dapat beberapa payment yang agak besar.

Joli sakan terus.

Terus dah tak buat job-job tu semua.

Bila duit dah tinggal sikit, barulah tergerak nak cari duit lagi.

Sebab itu, sekarang ni saya peruntukkan masa sikit untuk buat kerja-kerja ni. Dapat 2-3 job sebulan pun dah cukup lumayan dah.

Maklumlah, bayaran yang dibayar cukup tinggi dan lumayan. Sebab kita kerja dengan orang luar negara. Bukan yang tempatan punya. Of course, ada juga job dari orang kita juga. Cuma bayarannya tidaklah setinggi bayaran orang luar disebabkan kita pakai ringgit, mereka pakai dollar atau euro.

Sebab itu, kita kena ada akaun paypal. Biasanya, mereka bayar kita guna akaun paypa…

Panduan Jobdirumah versi kedua

Image
Ya.

Jobdirumah telah kembali dengan website baru iaitu Jobdirumah.net.

Malah, sistem dashboard yang baru ini nampak lebih mudah dan "eye-catching" sikit.

Saya agak selesa juga dengan interface baru ini.



Boleh login sekali untuk baca Panduan Jobdirumah versi kedua yang terbaru dan dalam masa yang sama boleh lihat akaun affiliate saya.

Dua dalam satu.

Berbeza sebelum ini, kita kena login dekat dua tempat.

Apapun, its good.

Sekali-sekala, kena juga ada pembaharuan.

Ulasan Panduan Jobdirumah versi kedua

lebih kemas dan padatlebih terperinci dengan bantuan video step by stepvideo tutorial untuk job di Elance, Odesk dan Freelancerdan penerangan yang lebih mudah difahami

Semua ini akan memudahkan anda sebagai orang baru.

Untuk dapat job yang mudah dilakukan, sekaligus boleh buat duit dengan lebih lumayan dari job-job yang ditawarkan.

Ok.

Itu sahaja.

Saya nak tidur.

Malam sudah ni.

Kepada yang berminat, boleh dapatkan Panduan tersebut melalui link dibawah ini.

Klik link ini --> Pa…

2 Tahun bersama Jobdirumah

Image
Ya.

Overall, sudah lebih 2 tahun sebenarnya saya sudah bersama dengan program Jobdirumah ini.

Terlalu banyak yang saya dah belajar.

Ada masanya, saya dapat job yang berharga RM500. Ada masa dapat job RM50 aje. Tapi kekadang, yang job RM10 atau RM20 pun saya rembat juga.

Hihi..

Rezeki, jangan ditolak kan?

Baru sahaja saya menyiapkan satu job yang berharga RM200 sebentar tadi.

Saya dah hantar "hasil kerja" saya kepada pihak advertiser. Selepas 2 jam, saya dapat email dari advertiser dan memberitahu bahawa saya sudah boleh "publishkan" hasil kerja saya itu di blog saya yang lain itu. Dan advertiser itu memberitahu saya juga bahawa proses pembayaran akan dilakukan dalam tempoh 3 hari.

Alhamdulillah.

Walaupun nampak RM200 itu nilainya mungkin tak seberapa, tetapi saya dah cukup gembira dengan job tersebut. Ini kerana job tersebut cumalah meminta saya menulis satu artikel promosi untuk satu program yang dianjurkan oleh syarikat mereka.

Mereka beri saya info dan gambar ya…

Jobdirumah MASIH bayar saya sehingga hari ini.

Image
Ya.

Program Jobdirumah masih membayar saya sehingga hari ini.

Malah, program ini telah memberikan saya pulangan lebih dari 500% kali ganda dari modal yang saya keluarkan.


Saya beli panduan Jobdirumah dengan harga RM50.

Tapi saya sudah dapat lebih dari RM10000++ sepanjang 2 tahun lebih saya bersama dengan Jobdirumah ini.

Sebahagin besar saya dapat dari hasil buat kerja online yang dicadangkan dalam Panduan Jobdirumah tersebut. Sebahagian lagi, saya dapat dari hasil mempromosikan produk Jobdirumah itu sendiri.

Malah, semakin banyak job yang saya peroleh sejak awal tahun 2015 ini sehinggakan saya tak update blog ini dengan selalunya.

Saya minta maaf jika ada yang selalu datang ke blog ini untuk tahu perkembangan lanjut.

Kini, url atau website Jobdirumah sudah berubah.

Dari Jobdirumah.com, beralih ke Jobdirumah.net.

Website mereka lebih ringkas, lebih padu dan lebih mesra pengguna. Lebih mudah dilayari, sistem yang lebih hebat dan tidak menyukarkan pengguna baik yang tua atau yang muda.

Oh…

Komisen Jobdirumah - Februari 2015

Image
Ya,

Syukur.

Masih lagi dapat komisen Jobdirumah. 
Walaupun tak banyak, tapi saya rasa dah lebih seratus kali saya dapat. Kalau dihitung semula, hampir 200 kali komisen Jobdirumah yang saya telah peroleh sejak menyertai Jobdirumah.

Itu tidak campur job-job yang telah saya siapkan.

Ada job yang dibayar RM50, ada yang dibayar RM100 dan ada yang RM1000 ke atas.



Tak kurang juga job dari luar negara.

Pernah dapat 100 dollar punya job. Cuma install akaun wordpress dan masukkan 5 artikel sahaja.

Tak susah sangat kalau tahu caranya.

Mudah-mudahan pada tahun 2015 ini saya akan dapat lebih banyak job.

Jadi, kalau ada yang berminat nak dapat juga duit dari tempias bacaan Panduan Jobdirumah ini, bolehlah dapatkan Panduan Jobdirumah dan baca.

Amalkan apa yang diajar dan praktikkan sesungguh yang mungkin.

..

...

Boleh dapatkan disini --> Panduan Jobdirumah 2015

Panduan Jobdirumah 2015

Image
Ya.

Lama benar saya tak update blog saya yang satu ini.

Saya sangat sibuk dalam bulan pertama tahun 2015.

Saya harap saya tidak terlambat juga untuk ucapkan selamat tahun baru kepada semua yang datang membaca blog ini. Tidak kurang juga tak lama lagi dah nak sambut tahun baru cina dalam 2 minggu sahaja lagi.

Alhamdulillah.

Sikit demi sikit, banyak rezeki yang dikurniakan kepada saya sekeluarga.

Banyak peluang-peluang hadir tak kiralah dalam bisnes online dan juga bisnes offline saya.

Saya berharap akan dapat capai apa yang saya cita-citakan suatu hari nanti.



Jobdirumah 2015
Okeh.

Sasaran saya untuk mendapat 100 lagi bayaran hasil dari pembelajaran melalui Panduan Jobdirumah yang saya beli tahun lepas.

Saya harap target saya ini akan tercapai.

Saya sudah dapat lebih 20 kali bayaran dari job yang berbeza. Dari syarikat C, dari job review syarikat S, dari event job FG dan job setting website dan pembinaan blog. Alhamdulillah, setiap job yang saya terima ini paling murah pun adalah 3 angk…

Komisen Jobdirumah sepanjang Januari 2015

Image
Ya.

Komisen Jobdirumah sepanjang Januari 2015.
Walaupun takdelah selalu dapat dah sekarang macam tahun lepas, tapi kalau nak kirakan, beratus juga dah dapat untuk bulan nih.

Jadi, Jobdirumah penipuadalah satu label yang tidak benar. Jika anda betul-betul berusaha, anda memang boleh dapat buat duit dengan jobdirumah nih.




3 cara untuk buat duit dengan Jobdirumah
Seperti yang saya kata tahun lepas, kita ada 3 cara untuk buat duit dengan Jobdirumah.

Yang pertama, promosikan Panduan Jobdirumah. Jika ada yang membeli dari link kita, kita akan dapat komisen dari pihak Jobdirumah.

Yang kedua, kena buat job yang diberikan oleh Jobdirumah. Hampir setiap hari ada job baru. Jadi, pilih mana yang sesuai dengan skill dan kemahiran anda dan buat job itu. Bayarannya memang cukup lumayan kalau anda tahu caranya.

Yang ketiga, buat job dari advertiser luar. Ada beberapa website dan forum yang membuka dan menawarkan job dari pihak pertama atau pihak ketiga. Kadang-kadang saya dapat job lebih dari RM1000 …