Posts

Showing posts from August, 2014

Buat duit dengan Advertorial

Image
Ya. 
Buat duit dengan Advertorial?
Bagaimana? 
Sekarang ni, ada satu website yang membantu para blogger untuk lebih mudah mendapat kerja-kerja menulis advertorial atau review berbayar. 
Kita cuma "parking" blog kita di website tersebut dan pastikan kita tulis profil kita dengan baik agar ada advertiser yang berminat untuk mengupah kita untuk tulis review produk mereka. 
Contoh. 
Kita dah daftar blog di website Advertorial.myAda advertiser atau pengiklan berminat dengan blog kita dan mahu upah kita tulis advertorial tentang produk mereka diblog kita.Advertiser itu akan hubungi kita. Advertiser itu akan berbincang dengan kita. Apa yang dia mahu, apa yang dia mahu kita tulis dalam advertorial itu dan macam-macam lagi.Kerja dah siap. Advertiser akan bayar upah kita.Kita terima duit dan kita gembira. 
Itu sahaja stepnya. 
Mudah, kan?  Tapi tak ramai tahu kewujudan Advertorial.my ini. Dan anda kena tahu, pihak Advertorial bertugas untuk menyediakan platform untuk kita parking blog …

Contoh Soalan Peperiksaan Online Penguasa Kastam Gred W41

Image
Hmmm..

Tak lama lagi akan ada satu lagi ujian SPA.

Jawatan kali ini adalah jawatan Penguasa Kastam Gred W41. 

Pendek cerita, siapa yang suka kerja bab-bab kastam ni memang sesuailah untuk jadi Penguasa atau pegawai Kastam. Terutamanya yang sedang mencari kerja tetap atau yang dah tak minat kerja dari rumah dan juga mahu tingkatkan ekonomi keluarga. Walaupun mungkin nanti kalau dah dapat jawatan ini, terpaksa berjauhan dengan family atau terpaksa berkorban berpindah ke rumah yang dekat dengan tempat kerja..tak apa.

Itu yang saya lihat sebagai satu pengorbanan untuk keluarga tercinta.

Pekerjaan tetap seperti Penguasaha Kastam memang jadi rebutan apabila ada panggilan. Saya tak tahu lah untuk berapa orang jawatan ini akan ditawarkan. Harapnya biarlah ramai sikit yang akan dapat jawatan ini. Sebab ikut pengalaman saya dan rakan-rakan saya yang pernah terlibat dengan peperiksaan SPA ini, memang puluhan ribu juga yang dapat panggilan untuk hadir dalam sesi peperiksaan.

Cuma kali ini, peperi…

Bayarannya TIGA kali ganda.

Image
Fuhh..

macam-macam berita sekarang ni.

Yang terbaru dengarnya MAS akan memberhentikan 6000 orang pekerjanya. Tak tahulah siapa agaknya yang akan diberhentikan kerja tu agaknya.

Apapun, harap kepada mereka yang bakal diberhentikan tu, kena banyak bersabar dan pandang ke hadapan.

--> Cari kerja baru dan usaha sungguh-sungguh.

Kalau orang luar negara boleh kata "SENANG buat duit dan cari duit kat Malaysia ni.." kita sebagai warga tempatan dan anak jati negara sendiri takkanlah tidak boleh buat duit dekat negara sendiri.

Panduan Jobdirumah cumalah salah satu cabang buat duit untuk sesiapa yang berminat untuk buat kerja dari rumah. Sesuai bagi mereka yang mempunyai kemahiran internet seperti menulis artikel dengan baik, boleh menaip dengan laju, faham sikit-sikit bahasa inggeris dan menepati masa. 
Kenapa bahasa inggeris penting?

Sebab kebanyakkan kerja yang diupah nanti, memang bayarannya sangat lumayan. Kerana kita akan terima upah dari duit DOLLAR. Kalau ditukarkan ke ringgi…

Belajar Teknik SEO dan Ilmu Affiliate.

Image
Ya.

Selain program Jobdirumah, saya juga ada sertai program-program affiliate lain yang boleh memberikan pendapatan sampingan yang lumayan pada setiap bulan.

Kadang, kadang dapat satu komisen sebanyak RM10. Saya promosi produk A yang dijual dengan harga RM35, dan ownernya bayar saya sebanyak RM10 untuk satu jualan yang terhasil.


Oklah tu, kan?

Ada juga saya dapat lebih dari itu. Ada yang bayar RM50 untuk satu komisen. Ada yang bayar RM100. Ada juga yang bayar sebanyak RM5 sahaja.

Bagi saya, itu dah cukup berbaloi. 

Tapi sebelum saya berjaya dapat bayaran komisen-komisen itu semua, saya belajar tentang Teknik SEO dan Ilmu Affiliate terlebih dahulu. Ini kerana Teknik SEO dan tips-tips affiliate ini dapat membantu saya membuat jualan dengan lebih lumayan.

Dan bila saya berjaya lakukannya, ternyata apa yang saya buat itu, membuahkan hasil.

Jadi, kalau ada antara anda juga yang hendak belajar..saya sarankan 1 EBOOK dan Pakej Video tentang Teknik SEO ini untuk bacaan anda bersama.

Dapatkan d…