Posts

Showing posts from January, 2016

Boleh ke Jobdirumah ni buat secara Full Time atau Part Time?

Image
Okeh.

Merujuk kepada persoalan diatas.

Jawapannya adalah sangat mudah.

--> BOLEH.

Nak buat secara full time, anda boleh lakukan. Nak duduk 24 jam depan komputer menghadap kerja-kerja yang pihak Jobdirumah tawarkan pun boleh.

Tapi, kenalah ada skill.

Bukan SATU skill sahaja. Mesti ada banyak skill dan kebolehan.

Pendek kata, multi skill.

Sebab apa?

Sebab lebih banyak "JOB" atau kerja yang boleh anda lakukan.

Lebih banyak job, lebih banyak peluang untuk dapat duit yang lumayan pada setiap bulan.

INGAT.

Bayaran mereka kebanyakkannya adalah dalam nilai DOLLAR.

Bukan ringgit malaysia.

Contoh, bayaran untuk tulis review. Biasanya saya dapat antara 50-100 dollar.

Kalau saya dapat 100 dollar..kali dengan nilai ringgit sekarang

1 dollar = RM4.25

100 dollar = RM425

Sikit ke banyak tu?

BANYAK.

Kalau ada yang kata sikit, saya tak tahu nak kata apa.

Itu baru SATU job.

Kalau dalam sebulan anda dapat paling sikit pun 3 job.

RM425 x 3 dah berapa?

RM1275

Banyak tu beb!!

Itu tak campur job-jo…