Posts

Showing posts from July, 2013

Tips Jana pendapatan online dengan Jobdirumah.

Image
Saya tak ada tips mudah untuk kongsikan pada anda bagaimana untuk jana pendapatan online dengan program Jobdirumah.

Apa yang saya tahu, saya promosikan servis saya dan saya bid job-job yang ditawarkan oleh Jobdirumah.

Ada masa, bid saya ditolak. Ada masa, langsung tak dilayan. Ada masa, bila dah diterima, saya tak dapat siapkan kerja yang diberikan.



Masalah?

Ya, itu salah satu masalah yang saya hadapi apabila cuba buat kerja yang ditawarkan oleh Jobdirumah.

Biasalah tu, semua orang pun ada masalah. Begitu juga dengan saya.

Cuma satu aje nasihat saya pada anda semua yang berminat buat duit dengan Jobdirumah.

Jangan malas.

Jika anda malas, satu sen pun anda takkan dapat dari Jobdirumah. ProgramJobdirumah ni bukan untuk orang malas dan mengharapkan duit masuk ke akaun bank anda dengan sekelip mata. Anda kena buat kerja dan anda juga kena sentiasa rajin mencari job-job yang terhidang diluar sana.

Dah. Saya nak tidur. Esok nak kerja. Babai..

Pengalaman kena tipu dengan Jobdirumah.

Image
Siapa ada pengalaman kena tipu dengan Jobdirumah?

Kalau ada, bolehlah tulis diruang komen. Nak juga tahu bagaimana anda kena tipu dengan Jobdirumah ni.
Setahu saya, Jobdirumah bukan penipu

Apatah lagi nak tipu anda. 
Yang saya pasti, setelah bertanya dan berkongsi pendapat dengan orang lain, yang menipu adalah diri anda sendiri.



Betul tak?
Ya. Sebelum anda dapat sertai Jobdirumah, anda kena bayar RM50. 
RM50 itu bayaran untuk anda dapat access untuk baca panduan Jobdirumah yang akan mengajar dan memberitahu anda cara-cara untuk buat duit hanya dengan kerja dari rumah sahaja. 
Tapi..yang menjadi permasalahnnya, anda tidak buat kerja.
Ada beberapa situasi yang menyebabkan hal ini berlaku.
Anda tidak faham bahasa inggeris. Jadi, anda rasa susah nak buat kerja yang ditawarkan.Anda tidak berapa faham kehendak kerja yang hendak dilakukan.Anda tidak tahu cara untuk bid.Setelah menang bid, anda tak selesaikan kerja anda dengan sebaiknya.Anda rasa susah nak buat kerja-kerja Jobdirumah tersebut…

Menyampah dengan Jobdirumah.com?

Ya. Saya tahu, ada segelintir dari anda yang agak menyampah dengan Jobdirumah.

Kena pula bila ada yang rasa mcam Jobdirumah tipu mereka.

Bila dah sampai saat ni..saya sendiri susah nak cakap. Sebab pengalaman saya bersama dengan Jobdirumah berbeda-beda dengan anda semua.

Kalau saya cerita sewaktu 6-7 bulan yang lepas, saya sendiri rasa macam Jobdirumah ni Penipu Besar. Tapi bila lama-kelamaan, saya rasa macam seronok pula bila buat duit dengan Jobdirumah.

Rezeki datang satu persatu. Dan kekadang, ianya datang tanpa kita pinta.

Ada advertiser contact untuk buat ulasan tentang produk, malah ada makcik kat sabah email untuk test produk baru mereka. Dia suruh saya cuba selama 1-2 minggu ini dan ulas dalam blog saya.

Nampak kat situ?

Ini semua tempias dari program Jobdirumah. Setelah saya baca panduan yang diberikan oleh Jobdirumah, saya nekad untuk cari dan bid kerja-kerja yang saya rasa sesuai. Tapi tidak terhad disitu juga, saya juga cari kerja dimana-mana website dan forum yang saya ra…

Bayaran komisen ke 45 dari Jobdirumah.

Image
TERIMA KASIH JOBDIRUMAH!

Terbukti, Jobdirumah penipu? Itu tidak benar sama sekali.

Sebab saya dah dapat banyak kali duit dari Jobdirumah.

Setelah buat kira-kira tadi, rasanya dah boleh saya katakan saya dapat lebih dari 45 bayaran komisen dari Jobdirumah. Sebenarnya, boleh kiraannya ada lari sikit. Memang lebih dari 45 kali bayaran.

Tapi saya malas nak kira semula, jadi..anggap aje sekarang saya dah dapat 45 kali duit dari Jobdirumah.



Banyak kan?

Ke sikit bagi anda?

Bagi saya, banyyaakkkkkk tu..

Leh la shopping untuk raya. Beli baju raya, cari kueh raya, beli kasut raya, selipar raya dan macam-macam lagi.

Ya, kebanyakkan duit yang saya dapat dari Jobdirumah, memang saya gunakan akaun yang berasingan. Duit online dari Jobdirumah ni, saya terima dan letak di akaun Maybank. Duit gaji, saya terima melalui bank Islam. Jadi, boleh tengok perbezaannya dan tak keliru lah yang mana satu duit gaji dan yang mana satu duit online.

Sepanjang saya menyertai Jobdirumah dari tahun lepas, saya rasa ha…

Buat Duit Online dari Jobdirumah

Image
Jobdirumah

Mengapa saya memilih Jobdirumah?

Sebenarnya, saya dah lama sertai program Jobdirumah. Sebab utama saya memilih Jobdirumah kerana saya lihat ramai yang telah berjaya buat duit dengan Jobdirumah.

Kiranya, saya jeles juga lah dengan mereka-mereka semua tu.

Jadi, saya memang jenis tak boleh nak mengaku kalah. Mesti nak cuba juga sampai berjaya.

Lalu, saya daftar, bayar RM50.

Selepas dapat email dari pihak Jobdirumah, saya baca panduan yang diberikan. Saya buat kajian dan bacaan. Baca review dan ulasan mereka yang dah berjaya dengan Jobdirumah. Belajar skill dan servis yang selalu ditawarkan agar mudah bid kerja jobdirumah yang ada tu.

Akhirnya..setelah berhempas pulas saya berjaya dapat buat duit online dari Jobdirumah.

Bayaran komisen dari Jobdirumah.

Dan kini, Jobdirumah merupakan salah satu cara menjana pendapatan yang lumayan secara online yang telah saya jumpa.

Terima kasih kepada mereka yang bercerita tentang Jobdirumah sebelum ini. Tanpa kalian, saya takkan berjaya seper…

Isu Sekolah Sri Pristana – Kisah Makan dalam Tandas yang sebenar.

Image
Saya ada terbaca satu artikel tentang isu "Makan dalam Tandas" yang sebenar.



Jadi, disini saya mahu kongsikan artikel tersebut dan berharap sesiapa yang tersilap menyebarkan berita yang tidak betul, boleh baca dan ubah artikel mereka sebelum ini.

Walaupun mungkin agak terlambat, tetapi bagi mereka yang ingin tahu, anda boleh mulakan bacaan anda.

...

Isu sekolah Sri Pristana, ini adalah artikel yang saya jumpa (terima kasih kepada sesiapa yang telah memberikan link blog tersebut).

Ini adalah terjemahan nya. Artikel ini di tulis oleh seorang lelaki india yang telah pun melawat sendiri ke sekolah tersebut.

“Saya ada pengalaman buruk kerana tidak diberi peluang untuk menjelaskan dari pihak saya sendiri apabila ada sesuatu isu timbul"

Sejak dari itu, saya mula memandang setiap perkara dari sudut perspektif yang berbeza. Dengan bersikap secara adil, saya ingin berkongsi sesuatu info berkenaan sekolah sk Pristana mengenai isu yang tengah hangat diperkatakan oleh semua sekarang…

Jobdirumah Penipu - Suka tipu orang?

Image
Saya sebenarnya dah lama sertai program Jobdirumah ni. Tapi malas nak bising sangat. Memandangkan ada yang bertanyakan tentang perkara ini samada Jobdirumah ni penipu atau tidak, jadi saya cerita sikit pengalaman saya sepanjang saya menyertai program Jobdirumah ni.

Jobdirumah Penipu? Jobdirumah Tipu? Jobdirumah tipu ramai orang? Ok. Itu benda yang sama saya fikirkan bila mula-mula duluuuuuuuuuu sebelum saya sertai Jobdirumah. Entah macam mana, nak juga cuba. Jadi..saya pun cuba jugaklah..
Usaha punya usaha. Kerja sana-sini..
Dan alhamdulillah..
Ada juga hasil. 
Salah satu bukti bayaran yang saya pernah dapat  dari Jobdirumah masa awal-awal duluuu.




Yang ini saya dapat masa tahun 2012. Bulan November. Lama, kan? Dan sampai hari ini, masih berjaya buat duit dengan Jobdirumah
RM25. Tak berapa kan? Tapi saya dah cukup suka hati. Boleh beli macam-macam benda. Hehe..
Jadi, jika ada yang berminat, boleh join sama. -->> Daftar Jobdirumah

Gambar pernikahan Asyraf Muslim dan Wan Sakinah di Thailand

Image
Haa, inilah gambar pernikahan Asyraf Muslim dan Wan Sakinah di Thailand tu. 
Rasanya ramai yang dah tahu tentang gambar pernikahan Ashraf muslim dan Wan Sakinah sebagai isteri kedua di Thailand, kan?
Isteri pertama Ashraf Muslim adalah Dayana. Mesti ramai yang kecewa dengan sikap Ashraf. Itu saya tahu. Mana-mana perempuan pun tak suka dimadukan.
Lebih-lebih lagi atas sebab yang sangat menyakitkan hati iaitu tak boleh mengandung atau belum ada rezeki nak mengandung. 

Gambar Pernikahan Ashraf Muslim dan Wan Sakinah di Thailand
Tapi, perkara dah berlaku. Tak perlu lagi nak dipanjangkan isu ini. Kita terima sahaja apa yang dah berlaku ini. Takkanlah anda hendak Ashraf ceraikan salah satu bininya pula. Dah jadi macam main-main pula hal perkahwinan ini nanti. 
Dan saya tengok, Dayana mengambil langkah yang baik dengan berdiam diri walaupun ramai yang marahkan Ashraf. Bagus betul Dayana ni kan?


Tingkatkan sales dengan Teknik SEO Merah Jambu?

Image
Review - Kitab Teknik SEO Merah Jambu.
Pernah dengar tak? Memang pelik sungguh nama kitab ni.
Bagaimana hendak Tingkatkan sales dengan Teknik SEO Merah Jambu?
Jadi, saya dah baca kitab ini dan dah gunakan kebanyakkan teknik dan strategi yang dicadangkan oleh penulis kitab tersebut. 
Apakah hasilnya? Trafik ke blog meningkat. Komisen dan bayaran dari program Jobdirumah meningkat setiap bulan.Komisen dari program Jomniaga yang saya sertai secara sampingan juga turut meningkat.Ramai yang email saya untuk tanya cara nak buat duit dengan JobdirumahRamai juga awek-awek nak berkenalan. Hehe..
Alhamdulillah. Antara hasilnya..




Saya tak mahu cerita panjang. Tapi kalau anda hendak belajar bagaimana untuk buat duit online, mempelajari Teknik SEO Merah Jambu adalah satu perkara yang tidak harus anda abaikan. 
Cubalah. Mesti boleh berjaya juga macam saya. --> Dapatkan Teknik SEO Merah Jambu Sekarang

Jobdirumah bukan penipu besar la..

Image
Semalam saya dapat lagi bayaran terbaru dari program Jobdirumah.



Dah tak terkira dah banyaknya. Rasanya dah berpuluh-puluh kali dapat duit dari Jobdirumah ni. Nanti saya kira berapa kali dah sebenarnya saya dapat duit dari program Jobdirumah ni.

Kalau anda datang ke blog ini untuk tahu Jobdirumah ini program yang tipu orang atau tidak. Anda berada di tempat yang betul.

Jobdirumah Penipu?

Tidak. Itu kenyataan yang tidak adil. Jobdirumah memang jujur membantu ramai orang untuk buat duit dari rumah. Jika anda seorang suri rumah, jika anda seorang tukang bancuh simen, jika anda seorang doktor sekalipun, anda juga boleh buat duit hanya dari rumah.

Pendek kata, anda kena buat kerja dan selalu-selalu jeing peluang kerja atau job yang selalu Jobdirumah tawarkan. Mana tahu, anda boleh peroleh RM200-RM300 sebulan? Itupun dah cukup banyak kan?

Dah. Malas nak cerita panjang-panjang.

Siapa minat, leh daftar. Tapi kena rajin-rajin buat kerja la. Tak mo malas-malas ye. -->> Jobdirumah

Dapat bayaran komisen Jobdirumah lagi.

Image
Semalam, saya terima lagi duit komisen dari program Jobdirumah.
Rasanya dah lebih 40 kali bayaran komisen saya terima dari Jobdirumah.
Tak berapa banyak, kan?
Tapi banyak saya boleh guna terutamanya dalam bulan Ramadan ini. Bolehlah pergi beli ayam golek petang nanti. Hehe..
Ada kawan saya berminat nak buat kerja dari rumah. Dia dengar juga tentang program JOBDIRUMAH. Dan dia tanya, boleh percaya tak dengan Jobdirumah ni?
Sebagai kawan, saya minta dia cuba dulu. Saya tak nak kerana saya dah berjaya dapat duit dari Jobdirumah, dia akan ikut melulu sahaja. 
Saya minta dia baca review dari blog-blog yang boleh dipercayai, ditulis oleh blogger popular dan mereka yang dah berjaya buat duit dengan Jobdirumah
Lepas itu, barulah dia pilih, nak cuba atau tidak Jobdirumah ini.



Akhirnya dia mencuba dan saya harap dia boleh buat duit dengan Jobdirumah. Harap-harap dia tidak putus asa seperti kebanyakkan orang yang dah cuba Jobdirumah tetapi tak nak buat kerja yang sepatutnya.
Dengan Jobdirumah…