Posts

Showing posts from June, 2016

Dapat RM825 dari kerja online Jobdirumah

Image
Ya.

Sempena hari baik dan bulan baik ini, saya nak kongsi sedikit apa yang saya dapat dari program Jobdirumah ni.

Salah satunya dari program affiliate Jobdirumah sendiri.

Saya berjaya dapat RM825 dari mereka.


Tak banyak.

Tapi saya puas hati sikit lah sebab agak sibuk sikit.

Tak larat nak buat kerja dan promosi sana sini buat masa terdekat ini. Sibuk dengan hal-hal kerja kat opis yang rasanya macam susah nak habis.

Dan ini salah satu kerja tempias dari Jobdirumah yang saya dapat.

Dapat 25 dollar dari client luar.

Client ini antara client lama saya. Ada kerja advertorial dan review aje, dia akan hubungi saya. Untunglah saya ada beberapa blog yang dia berminat untuk bagi kerja pada saya. Setakat ini, beribu dollar juga saya dapat dari client yang satu nih.

Hoho..



Ya.

Saya terima bayaran dari client saya ini melalui akaun Paypal.

So, kena ada akaun seperti Paypal, Payoneer dan sebagainya untuk memudahkan kita terima bayaran dari client luar. Tapi ada juga client yang tak kesah bayar kita …

Ramadan bakal tiba.

Image
Ya.

Tak lama lagi dah masuk bulan Ramadan.

Kita semua akan berpuasa terutamanya yang beragama Islam.

Harapnya semua dapat puasa penuh tanpa gagal kecuali mereka yang dianugerahkan cuti agung itu.

GUnakan dengan sebaik-baiknya ya.

Apapun..dalam berpuasa ini, saya harap saya dapat bekerja dengan lebih gigih dan lebih rajin pergi solat terawih di masjid. Bukan tak pernah pergi masjid..cuma tak kerap sahaja.

Bila ada masa seperti waktu maghrib dan isyak, saya akan usahakan pergi ke masjid atau surau yang berdekatan. Kalau sempat, singgah dengar usrah atau ceramah yang ada. Bukan apa, selagi kita mampu, kita kerah tenaga kita untuk beribadah semampunya.

Jangan asyik bekerja aja, tapi benda yang wajib ni kita tinggalkan.

Hidup kita ni, mencari rahmat Allah.

Jangan sampai barakah dan rahmat itu tak sampai ke kita.

Sedih tu.

Kerja, kerja juga. Bermain, main juga.

Usaha, usaha juga.

Tapi yang wajib, jangan sesekali kita berimpian untuk tinggalkan.

In-sha Allah, apa yang kita hajati dan kita ca…