Posts

Showing posts from 2014

Income bulan September 2014

Image
Dah masuk bulan September dahh..

Rasa macam dah lama pula saya tulis kat blog yang satu ini.

Agak sibuk dengan blog-blog yang lain.

Sibuk juga dengan tempat kerja. Dengan karenah rakan-rakan sepejabat yang tidak sebulu. Itu belum lagi campur masalah rakan-rakan yang sebulu dan dua tiga bulu.

Pendek kata, macam-macam karenah.

Tapi itulah yang membuatkan hari-hari saya di bumi Allah ini penuh dengan warna pelangi.

Ada masa biru, ada masa merah dan ada masa jingga warnanya.

Pendek kata, saya kena bersyukur.

Hidup didunia ini singkat sahaja.

Selagi boleh beramal dan berkongsi, kita lakukannya dengan bersederhana.

Income blog bulan September 2014


Ya.

Ini sahaja yang saya mampu dapat minggu ini. Minggu-minggu lepas pun masih dapat.

Tapi tidaklah banyak sangat.

Bolehlah belanja rakan-rakan dan keluarga.

Ada duit lebih sikit, masuk kat tabung haji untuk duit belanja ke Mekah nanti.

Aminn.

Hehe..

Ini salah satu cara saya berjaya dapat duit online dengan hensemnya

--> Belajar buat duit denga…

Buat duit dengan Advertorial

Image
Ya. 
Buat duit dengan Advertorial?
Bagaimana? 
Sekarang ni, ada satu website yang membantu para blogger untuk lebih mudah mendapat kerja-kerja menulis advertorial atau review berbayar. 
Kita cuma "parking" blog kita di website tersebut dan pastikan kita tulis profil kita dengan baik agar ada advertiser yang berminat untuk mengupah kita untuk tulis review produk mereka. 
Contoh. 
Kita dah daftar blog di website Advertorial.myAda advertiser atau pengiklan berminat dengan blog kita dan mahu upah kita tulis advertorial tentang produk mereka diblog kita.Advertiser itu akan hubungi kita. Advertiser itu akan berbincang dengan kita. Apa yang dia mahu, apa yang dia mahu kita tulis dalam advertorial itu dan macam-macam lagi.Kerja dah siap. Advertiser akan bayar upah kita.Kita terima duit dan kita gembira. 
Itu sahaja stepnya. 
Mudah, kan?  Tapi tak ramai tahu kewujudan Advertorial.my ini. Dan anda kena tahu, pihak Advertorial bertugas untuk menyediakan platform untuk kita parking blog …

Contoh Soalan Peperiksaan Online Penguasa Kastam Gred W41

Image
Hmmm..

Tak lama lagi akan ada satu lagi ujian SPA.

Jawatan kali ini adalah jawatan Penguasa Kastam Gred W41. 

Pendek cerita, siapa yang suka kerja bab-bab kastam ni memang sesuailah untuk jadi Penguasa atau pegawai Kastam. Terutamanya yang sedang mencari kerja tetap atau yang dah tak minat kerja dari rumah dan juga mahu tingkatkan ekonomi keluarga. Walaupun mungkin nanti kalau dah dapat jawatan ini, terpaksa berjauhan dengan family atau terpaksa berkorban berpindah ke rumah yang dekat dengan tempat kerja..tak apa.

Itu yang saya lihat sebagai satu pengorbanan untuk keluarga tercinta.

Pekerjaan tetap seperti Penguasaha Kastam memang jadi rebutan apabila ada panggilan. Saya tak tahu lah untuk berapa orang jawatan ini akan ditawarkan. Harapnya biarlah ramai sikit yang akan dapat jawatan ini. Sebab ikut pengalaman saya dan rakan-rakan saya yang pernah terlibat dengan peperiksaan SPA ini, memang puluhan ribu juga yang dapat panggilan untuk hadir dalam sesi peperiksaan.

Cuma kali ini, peperi…

Bayarannya TIGA kali ganda.

Image
Fuhh..

macam-macam berita sekarang ni.

Yang terbaru dengarnya MAS akan memberhentikan 6000 orang pekerjanya. Tak tahulah siapa agaknya yang akan diberhentikan kerja tu agaknya.

Apapun, harap kepada mereka yang bakal diberhentikan tu, kena banyak bersabar dan pandang ke hadapan.

--> Cari kerja baru dan usaha sungguh-sungguh.

Kalau orang luar negara boleh kata "SENANG buat duit dan cari duit kat Malaysia ni.." kita sebagai warga tempatan dan anak jati negara sendiri takkanlah tidak boleh buat duit dekat negara sendiri.

Panduan Jobdirumah cumalah salah satu cabang buat duit untuk sesiapa yang berminat untuk buat kerja dari rumah. Sesuai bagi mereka yang mempunyai kemahiran internet seperti menulis artikel dengan baik, boleh menaip dengan laju, faham sikit-sikit bahasa inggeris dan menepati masa. 
Kenapa bahasa inggeris penting?

Sebab kebanyakkan kerja yang diupah nanti, memang bayarannya sangat lumayan. Kerana kita akan terima upah dari duit DOLLAR. Kalau ditukarkan ke ringgi…

Belajar Teknik SEO dan Ilmu Affiliate.

Image
Ya.

Selain program Jobdirumah, saya juga ada sertai program-program affiliate lain yang boleh memberikan pendapatan sampingan yang lumayan pada setiap bulan.

Kadang, kadang dapat satu komisen sebanyak RM10. Saya promosi produk A yang dijual dengan harga RM35, dan ownernya bayar saya sebanyak RM10 untuk satu jualan yang terhasil.


Oklah tu, kan?

Ada juga saya dapat lebih dari itu. Ada yang bayar RM50 untuk satu komisen. Ada yang bayar RM100. Ada juga yang bayar sebanyak RM5 sahaja.

Bagi saya, itu dah cukup berbaloi. 

Tapi sebelum saya berjaya dapat bayaran komisen-komisen itu semua, saya belajar tentang Teknik SEO dan Ilmu Affiliate terlebih dahulu. Ini kerana Teknik SEO dan tips-tips affiliate ini dapat membantu saya membuat jualan dengan lebih lumayan.

Dan bila saya berjaya lakukannya, ternyata apa yang saya buat itu, membuahkan hasil.

Jadi, kalau ada antara anda juga yang hendak belajar..saya sarankan 1 EBOOK dan Pakej Video tentang Teknik SEO ini untuk bacaan anda bersama.

Dapatkan d…

Dah dapat Panduan Jobdirumah? Apa yang perlu saya lakukan?

Image
Okeh.

Saya yakin ada diantara anda yang SUDAH pun memiliki Panduan Jobdirumah itu.

Tapi sayang, anda tidak tahu bagaimana hendak bermula.

Sampai satu tahap, panduan entah ke mana, anda pun entah pergi ke mana.

Hujung cerita, anda bosan.

Dan anda rasa Jobdirumah ini menjadi satu PENIPUAN besar dalam hidup anda.



Okeh.

Anda tersilap.

Saya sendiri pernah rasa apa yang anda pernah rasa.

Dari panduan Jobdirumah itu, ada banyak step yang perlu anda lakukan.

Anda kena daftar beberapa website, kan? Dah daftar? Dah ikut apa yang disarankan?

Jadi, buat kerja anda.

Memang pada mulanya agak sukar. Memang pada mulanya rasa menyusahkan. Memang anda rasa anda tak pandai. Dan macam-macam lagi.

Sebab itu..anda GIVE UP bukan?

Ya. Sama apa yang saya fikirkan masa awal-awal dulu dan juga apa yang anda fikirkan sekarang.

Tapi mengapa saya berjaya dapat hasilnya, dan anda tidak dapa apa-apa langsung?

Sebab saya tidak berputus asa.

Saya cuba, cuba dan cuba. Bila gagal. Saya cuba lagi dan lagi.

...

....

Sampa…

Komisen Jobdirumah yang ke 151 dan 152

Image
Ya.

Syukur.

Masih berjaya lagi dapat komisen hasil mempromosikan Panduan Jobdirumah ini.

Walaupun tidaklah banyak sangat, tetapi ia sudah memadai bagi saya.



Lagipun, saya dah jarang-jarang buat promosi di facebook saya dan juga blog-blog saya. Ini sahaja yang mampu saya dapat pada bulan ini. Bolehlah jadi duit raya sikit untuk anak-anak buah saya.

Kepada yang berminat nak buat duit dengan Jobdirumah, sila dapatkan Panduan Jobdirumah yang telah diupdate. Maklumat yang ada dalam panduan tersebut, sila baca dengan teliti dan lakukan apa yang ditulis dengan segera.

Jika anda hanya baca sahaja dan tidak buat sesuatu. Anda memang tidak dapat apa-apa. Anda kena buat kerja dan lakukannya dengan bersungguh-sungguh, barulah ada hasil yang lumayan.

Betul tak?

Daftar segera disini --> Daftar JOBDIRUMAH

Lama tak menulis kat sini.

Image
Ya.

Saya tahu.

Ada yang nak bertanya dan ada macam-macam soalan yang berada dalam otak masing-masing.

Ada yang bertanya, masih ok lagi ke Jobdirumah ni?

Boleh dapat duit banyak ke?

Boleh dipercayai kah program Jobdirumah ini?

Bagi saya, tepuk dada, tanya selera anda.

Bagi saya, program Jobdirumah ini masih sangat relevan. Jika anda baru bermula untuk cari duit diinternet ini, program Jobdirumah ini adalah salah satu permulaan yang baik untuk kenal sepak terajang dunia internet ini. Kita kena faham, tak ada jalan mudah untuk berjaya. Tak kiralah bersama dengan Jobdirumah atau program-program yang lain.


Setakat ini, saya masih boleh tersenyum puas dengan hasil yang saya peroleh. Terlalu banyak yang saya dapat sampai nak cerita pun tak reti dah. Saya gembira kerana segala apa yang saya lakukan ini semakin membuahkan hasil yang lumayan setiap bulan.

Daftar kalau berminat --> Daftar JOBDIRUMAH
Jika anda juga mahu berjaya, boleh lakukan pendaftaran dengan segera. Belajar sesuatu. Baca ber…

Berminat tak jadi agen untuk Jobdirumah?

Image
Ya.

Pihak Jobdirumah masih mencari agen-agen untuk sesiapa yang berminat untuk jadi agen mereka.

Maksud agen itu adalah tukang promosi. Anda akan dibayar jika ada mana-mana orang yang berminat untuk mendapatkan Panduan Jobdirumah.

Upah anda?

Upah anda adalah sebanyak RM25 bagi setiap 1 orang.

Jika anda berjaya dapat 4 orang, anda akan dibayar sebanyak RM100.

Agak lumayan, bukan?


Ini salah satu pendapatan sampingan yang telah saya perolehi sejak satu tahun yang lepas. Saya sudah dibayar lebih dari RM2000++ sejak saya menjadi agen promosi untuk program Jobdirumah. Pendek kata, agak lumayan jugaklah.

Jadi, jika ada yang berminat untuk jadi agen Jobdirumah, anda juga boleh jadi seperti saya.

Pendaftaran adalah percuma.

Anda cuma perlu mendaftar sahaja dan ikut arahan sahaja.

Daftar sekarang --> Nak jadi Agen Jobdirumah (Klik sini)

Mari belajar buat duit dengan program affiliate.

Image
Ya.

Saya dah lama juga sebenarnya cuba buat duit dengan program affiliate.

Nak kata lama tu, tidak la lama sangat. Tapi kalau dah lebih 4-5 tahun, saya anggap itu satu tempoh yang agak lama.

Dan bagaimanakah hasilnya?

Ya. LUMAYAN.

Pada mulanya, saya sendiri tak sangka boleh dapat duit sebanyak itu. Mula-mula, dapat hasil pun cumalah Rm10 sahaja sebulan. Kadang-kadang, bolehlah dapat RM50 hingga RM200 sebulan. Sekarang, boleh kata selalu jugaklah dapat antara RM500 hingga RM1000++ sebulan.

Ya. Semuanya saya lakukan secara separuh masa. Bukan "full time". Maklumlah, saya pun ada kerja tetap. Penumpuan harus dilakukan lebih kepada kerja tetap. Saya tak mahu campur adukkan kerja tetap dengan kerja sampingan pada masa yang sama. Takut tidak berkat. Waktu kerja tetap, saya tumpukan perhatian disana. Waktu malam atau waktu petang, bila saya ada masa terluang, barulah saya buat kerja untuk cari duit sampingan.

Kalau tak ada masa? Tak apa. Mungkin rezeki saya bukan pada bulan itu. Mu…

Duit komisen dari program affiliate.

Image
Ya.

Saya dah buat banyak duit dari program-program affiliate yang saya sertai.

Salah satunya adalah melalui program Jobdirumah. Jobdirumah juga ada menyediakan peluang untuk bantu orang kita buat duit dari rumah. Dengan mempromosikan program Jobdirumah, kita boleh dapat komisen sebanyak RM25 bagi setiap jualan. Sehingga kini, saya sudah dapat 105 kali bayaran dari mereka.

Nampak?

Itu bayaran yang ke 104 dan 105 dari program affiliate Jobdirumah.





Yang dibawah ini pula program affiliate lain yang juga saya sertai. Walaupun tidaklah banyak yang saya dapat, tapi sedikit sebanyak bolehlah bantu saya buat duit tambahan hanya dengan duduk didepan laptop dengan hanya berkain pelekat dan bersinglet sahaja. Hehe..

Ya. Anda juga boleh lakukannya juga.

Yakin pada diri sendiri dan buat kerja. Saya yakin, anda juga boleh jadi lebih hebat berbanding saya. Inipun, saya lakukan dengan secara sambilan sahaja. Kalau saya buat secara full time, saya yakin saya boleh dapat berkali ganda dari apa yang saya …

Muslim Niaga - 7 kelebihan yang anda tidak tahu.

Image
Hari ini, saya ingin bercerita tentang Muslim Niaga.

Anda kenal tak Muslim Niaga? Haa, apa itu Muslim Niaga ini sebenarnya? Apa yang mereka sediakan untuk kita? Apakah perkhidmatan yang ditawarkan? Apa yang mereka mampu berikan pada semua orang?

Muslim NiagaMereka merupakan salah satu platform dropship di Malaysia.Mereka "claim" bahawa mereka merupakan Platform Dropship Produk Islamic No.1 di Malaysia. Senang cakap, mereka ada jual macam-macam barang dan tawarkan perkhidmatan dropship untuk sesiapa sahaja yang berminat dengan mereka. Muslim Niaga juga memberi peluang kepada sesiapa sahaja untuk jadi pengedar bagi produk yang ditawarkan oleh mereka. 7 kelebihan Muslim Niaga yang anda tidak tahu.
Menyediakan kedai online untuk para pengedar mereka. Mempunyai sistem invois tempatan untuk memudahkan pengedar dan pembekal menguruskan tempahan terkini dengan lebih efisien. Menyediakan data pengguna dan rekod tempahan untuk memudahkan para pengedar melakukan follow up kepada pelangga…

DUA Skill yang diperlukan untuk berjaya dengan Jobdirumah.

Image
Ya. Skill sangat diperlukan untuk berjaya untuk buat duit dengan program Jobdirumah.

Oleh kerana ada banyak cara untuk buat duit dengan Jobdirumah, saya ceritakan tentang 2 skill yang selalu saya gunakan untuk buat duit dengan Jobdirumah.

Skill 1 - Promosi. 

Untuk program affiliate Jobdirumah. Saya kena promosikan program Jobdirumah ini. Satu downline atau referral saya dapat, saya akan memperoleh RM25 untuk 1 sales. Jadi, lagi banyak downline saya dapat, lagi banyak la sales saya dapat.

Jadi, saya mesti ada skill promosi untuk tarik perhatian orang lain untuk sertai Jobdirumah. Ini salah satu cara untuk buat duit dengan Jobdirumah. Tak susah, kan? Semua orang boleh buat.

Apa yang perlu anda buat. Anda cuma kena ada blog dan juga akaun facebook. Lakukan promosi di kedua-duanya. Buat artikel dalam blog, kemudian kongsikan link tersebut ke akaun facebook anda. Itu salah satu promosi yang sangat simple TAPI peratus untuk berjaya sangat tinggi. Lebih-lebih lagi jika anda mempunyai bilangan…

Macam mana nak dapat RM800-RM100 sebulan?

Image
Okeh.

Hari ini saya dapat tahu satu lagi ilmu tambahan yang agak berguna untuk anda semua.

Jika anda berminat untuk mengetahui cara untuk memproleh RM800-RM100 sebulan, saya boleh kongsikan ideanya kepada anda.

Tapi, saya tak berani nak beri jaminan bahawa anda semua MAMPU lakukannya atau tidak. Saya yakin ada sebahagian dari anda yang mungkin berjaya lakukannya. Ada orang lain pula, mungkin mampu dapat separuh darinya dan mungkin juga ada yang langsung tak dapat apa-apa.


Semuanya bergantung dari usaha anda.

Anda lebih rajin berusaha, in-sha Allah, anda akan dapat lebih banyak hasilnya.

Boleh rujuk disini - Tips nak dapat RM800-RM1000 sebulan.

Bayaran komisen Jobdirumah yang ke 96.

Image
Ya.

Akhirnya saya dah berjaya dapat 96 kali bayaran komisen dari program Jobdirumah.

Salah satu cara untuk buat duit dengan Jobdirumah adalah mempromosikan sendiri program Jobdirumah itu. Kita akan dapat komisen sebanyak RM25 untuk satu jualan. Kiranya ini salah satu side income saya sepanjang saya bersama dengan program Jobdirumah.



Moga-moga saya akan berjaya dapat capai 100 bayaran komisen dari Jobdirumah pada bulan ini. Walaupun sukar, tetapi ia tetap tidak mustahil asalkan kita mahu mencubanya dengan tidak berputus asa.

Bagi rakan-rakan yang lain yang berminat dengan program Jobdirumah, bolehlah cuba buat pendaftaran untuk mendapatkan Panduan Jobdirumah tersebut.

Panduan Jobdirumah itu akan bantu anda untuk mengetahui bagaimana hendak buat kerja dari rumah. Maklumlah, zaman sekarang semua barang dah naik. Jadi, kita terpaksa tambah pendapatan agar tidaklah terasa sakit sangat bila hendak membeli barang nanti.

Betul tak?

Okeh.

Bagi yang berminat, boleh sertai sekarang - Daftar JOBD…

Bagaimana saya berjaya buat duit dengan Jobdirumah?

Image
Senang cakap.

Saya berterus terang sahaja dengan anda semua.

Semuanya adalah melalui kitab keramat ini. Terlalu banyak yang saya telah belajar dari kitab ini dan saya gunakan dalam aktiviti menulis blog saya selama ini.



--> Kitab Teknik SEO Merah Jambu.

Apa yang anda boleh belajar dari kitab tersebut?

teknik dan tips menulis dan cara promosi yang berkesan.teknik seo yang mudah dan boleh ditiru. Ramai yang dah berjaya selepas beli kitab ini. teknik untuk menghasilkan jualan (sales) untuk produk-produk difacebookteknik menulis ayat-ayat jualan killer yang boleh PAKSA ramai orang berminat untuk beli produk anda.teknik promosi produk dari program affiliate tempatan. Bukan program Jobdirumah sahaja yang saya promosikan tauu..

Dan banyak lagi.

Sebab itu, saya banyak dapat buat duit dengan program affiliate Jobdirumah dan juga berjaya dapat duit dengan membuat job-job yang saya dapat hasil tempias dari Jobdirumah.

Jadi, kalau berminat, boleh baca dan download kitab tersebut.

Dapatkan disin…

Selamat Datang Tahun 2014.

Ya. Dah masuk tahun 2014 dah.

Makin lama, makin banyak saya kena kerja untuk capai impian-impian saya.

Kena pula, semakain banyak kerja dipejabat yang membuatkan kepala ini pening setiap hari dengan timbunan kerja yang tak pernah mahu habis.

Tapi demi impian saya, terpaksalah saya kena kerja keras setiap hari agar suatu hari nanti boleh rehat dengan sepuas mungkin.

Apapun, selamat tahun baru dan jangan lupa buat kerja sebaik mungkin.

Ps: Lapar pula malam-malam ni. :)