Posts

Showing posts from December, 2015

Sesuai ke STUDENT join Jobdirumah?

Image
Ok.

Saya ada dapat satu soalan dari artikel yang bertajuk "Dapat komisen RM850 dari Jobdirumah lagi" ini.



Kebetulan pula saya ada masa untuk jawab soalan tu sekarang.

Jadi, saya jawab terus kat artikel baru ini agar LEBIH RAMAI orang termasuk student-student yang ada diluar sana boleh faham apa yang saya cuba sampaikan.

Siapa yang boleh join atau buat kerja dari program Jobdirumah ini?

Jawapan dia mudah.

--> Sesiapa sahaja pun boleh. 

Tapi, ada syarat-syarat yang perlu dipatuhi.

1. Perlu ada talian internet. 

Maksudnya, anda boleh online. Maksudnya, boleh online selalu. Sebab ada client hendak kerja mereka siap dalam 24 jam. So, kalau kita takde internet atau sukar nak online, jadi client mungkin akan ragu-ragu nak bagi job pada kita.

Sebab memang ada client saya yang pernah tanya dulu,

"Do you have good internet connection at your work place?"

Haa..

Saya pun jawab "YES!" ajelah.

Haha..

Alhamdulillah, dapat job baru tapi kena siapkan dalam tempoh 24 jam …

Bisnes Jual Aiskrim dengan panduan yang mudah.

Image
Ya.

Siapa yang tidak suka makan aiskrim?

Zaman sekarang ni, hampir majoriti suka makan aiskrim. Baik orang muda atau orang tua.

Kanak-kanak?

Ini memang feveret makanan diorang.

Kalau dapat makan hari-hari, memang nikmat tak terkata.

So..

Bisnes jual aiskrim ini adalah bisnes yang sentiasa ada permintaan.

Lebih-lebih lagi jika kena pada persekitaran dan tempatnya.

Jadi, nasihat saya..jika betul-betul hendak buat bisnes jual aiskrim ini..

ini yang perlu anda tekankan.
6 Bisnes Jual Aiskrim dengan panduan yang mudah.
resepi aiskrim yang sedappemilihan perisa atau jenis aiskrim yang sedap.jangan jual terlalu banyak perisa. Piliha 1-3 yang popular.pilih tempat menjual yang ramai orang. Contohnya, pasaraya, depan sekolah atau pasar malam.ada tempat simpan aiskrim yang besar. ilmu dan panduan yang baik.

Itu sahaja.

Yang penting, kita mahu mencuba dan sentiasa belajar untuk memudahkan bisnes kita.

Boleh baca Panduan Bisnes Aiskrim yang ditulis oleh Afiq Rusly.

Panduan itu ternyata membantu ram…

Dapat komisen RM850 dari Jobdirumah lagi.

Image
Ya.

Ini bayaran untuk kerja pada bulan November.

Baru sahaja beberapa hari yang lepas dibayar duit komisen oleh pihak Jobdirumah.



Walaupun tak banyak..

Tapi sedikit sebanyak memang SANGAT membantu sebab saya memerlukan sedikit duit untuk buat kenduri akikah anak saya yang sudah lama saya ingin lakukan.

Waktu hujung tahun inilah waktu yang sesuai dan ramai sanak saudara boleh datang berkunjung. Buat pun, pada waktu cuti, jadi harapan saya agar ramai orang boleh datang masa kenduiri itu. Lagipun, inilah waktunya kita nak jumpa mereka. Kalau takde kenduri macam ni, bila la lagi nak pi berjumpa dengan mereka semua itu kan?

Saya harap, saya akan dapat lebih lagi pada bulan ini.

Nampaknya, kena ganda-ganda lagi la usaha saya agar dapat lebih banyak lagi komisen dari Jobdirumah selepas ini.

Doakan saya berjaya lakukannya dengan baik.

Sesiapa yang berminat nak cuba program dan dapatkan Panduan Jobdirumah ini..

Boleh daftar disini --> Panduan Jobdirumah 2016