Posts

Showing posts from October, 2015

Bayaran komisen Jobdirumah - September 2015

Image
Ya.

Saya sudah dapat bayaran untuk bulan ini.

Walaupun tidak banyak..

tetapi bayaran kali ini LEBIH banyak berbanding 2 bulan yang lepas.



Syukur juga.

Usaha membuahkan hasil.

Saya berharap, saya akan dapat lebih banyak lagi pada bulan hadapan.

Saya juga berharap dapat capai target saya untuk "maintain" memperoleh RM500 setiap bulan dari program Jobdirumah ini.

Kenapalah saya tahu lewat, kan?

Kalau saya bermula dari awal, mesti saya boleh dapat lebih banyak lagi.

Itulah saya, itulah orang kita.

Selagi kita tidak mula ambil tindakan dan buat kerja..

kita cuma mampu berkata..

"kalau aku.."

"jika aku mula dulu.."

"if i start early.."

..

...

Jadi, jika anda juga mahu dapat income macam ini atau lebih dari apa yang saya dapat, kena mula ambil tindakan dengan segera dan mula buat kerja anda.

Boleh bermula dengan program Jobdirumah ini --> Daftar Jobdirumah

Dah daftar.

Baca panduan Jobdirumah yang mereka berikan.

Baca dan amalkan.

In-sha Allah, anda …

Ajar saya TAMBAH pendapatan saya bulan-bulan, boleh tak?

Image
Iti soalan kawan pejabat saya.

Ya.

Saya ada kerja tetap.

Waktu siang, saya buat kerja tetap saya seperti biasa.

Mungkin juga seperti kebanyakkan orang diluar sana.

HIdup saya, tak banyak berbeza dengan orang kebanyakkan atau orang awam yang lain.

Waktu petang, waktu malam atau waktu terluang, saya luangkan masa yang dengan kerja-kerja online saya.

Orang pejabat kata, saya macam hidup senang. 

Macam tak perlu nak risaukan apa-apa. 

Kereta dah nak habis bayar. Rumah dah ada. Ada pulak motor sebijik.

Medikal kad dah ada. Medikal bini dan medikal kad anak pun dah ada. Tak ada masalah nak bayar setiap bulan.

Duit kereta bini pun saya topup.

Serba-serbi, nampak saya macam orang yang tak ada masalah kewangan.

Well.

Itu yang orang nampak.

Sebab saya tak jual apa-apa. Saya tak sertai MLM. Saya tak promosi apa-apa kat tempat kerja saya. Saya tak jual kerepek. Saya tak jual insurans atau takaful. Saya tak jual barang kat pasar malam. Saya tak cuci pinggan kat restoren. 
Rakan pejabat saya, macam-…

Rahsia Mudah RM1000 sebulan dengan menulis

Image
Ini soalan susah.

Apa rahsianya?

Saya sendiri susah nak jawab.

Sebab saya rasa, menulis ni sebenarnya senang sahaja.

Lagi-lagi jika menulis blog.

Lagi-lagi untuk dapat RM1000 sebulan dengan hanya menulis sahaja. 

Yang susahnya adalah..

..

...

Kita tak tahu apa yang hendak ditulis.

Saya ada cara yang biasa saya tulis dalam blog-blog saya.

Oh ya, saya memang ada beberapa blog selain blog ini.

Untuk tujuan yang berbeza.

Ada untuk tujuannya untuk dapatkan wang sampingan.

Ada untuk tujuan santai-santai sahaja.

Ada blog tu, saya hanya letak gambar-gambar comel yang saya suka. Gambar hotel cantek, gambar bayi comel, gambar kucing kiut, gambar laut yang indah. Apa sahaja gambar yang menarik dan comel, saya letak diblog itu.

Tapi saya tahu, di Malaysia ini..80% orang berminat untuk buat duit secara online. Cuma mereka tidak tahu bagaimana dan caranya sahaja.

Saya bermula dengan menulis blog.

Dan akhirnya, saya menulis diblog ini. Dari blog ini, saya benar-benar berjaya meraih pendapatan yang cu…