Duit tak cukup lepas raya haji pulak?

Ohh..

Biasalah tu.

Ada yang menunaikan ibadah qurban.

Ada juga yang buat akikah sempena kelahiran anak masing-masing tahun ini.

Ada juga yang baru buat kenduri-kendara.

Tak kurang juga ada yang berkahwin masa musim haji nih. Kononnya mahu ambil berkat bulan yang baik ini.

Bagi saya, semua itu tak ada masalah.

Tapi..

Janganlah merungut pula bila duit tak cukup lepas raya haji nih.

Allah bagi kita cukup sebenarnya.

KIta sahaja sedar atau tidak sedar sahaja.

Kita boros, kita tidak sedar. Kita beli barang mahal yang bukan keperluan, kita tidak sedar. Kita beli smartpon mahal-mahal, kita tidak sedar, kita beli baju, kita tidak sedar dalam gobok almari tu ada beratus lagi baju yang belum dipakai..

Pendek kata, kita tidak sedar sebenarnya.

Oleh itu, berbelanjalah dengan hemah.

Atau..tambah pendapatan sampingan anda jika gaji yang anda terima pada setiap bulan itu tidak mencukupinya.

Ada banyak cara nak tambah pendapatan.

Boleh jual kuih, boleh jual nasi lemak, boleh jual aiskrim buatan tangan sendiri, boleh ambil upah cuci pinggan dikedai mamak. Boleh buat part time menulis di internet.

Saya juga pernah ambil kerja sampingan menoreh getah ketika waktu hujung minggu dikampung.

Balik kampung, bukan sahaja nak melawat mak abah. Tetapi ambil upah kat kebun orang kampung yang tak ada orang nak ambil upah.

Lumayan jugak.

So, jangan beri alasan.

Kita usaha dulu sungguh-sungguh.

Dan kini, saya lebih selesa buat kerja online dengan program seperti Jobdirumah.

Saya promosi pun boleh dapat duit. Saya buat kerja yang Jobdirumah tawarkan pun, saya boleh dapat duit.

Pendek kata, kena usaha.

Siapa yang berminat nak buat kerja dengan Jobdirumah, boleh daftar segera melalui link dibawah ini.

Daftar disini ye --> Daftar Jobdirumah


Warnakan hidup anda dengan lebih meriah


Harap maklum dan jaga kesihatan dompet kita selalu ye.

Hehe..

Comments

Popular posts from this blog

Dapat RM825 dari kerja online Jobdirumah

Saya dah bayar RM50 untuk Panduan Jobdirumah. Tapi tak dapat panduan pun..

RM500 untuk satu job dari rumah.