Jobdirumah ni bukan Skim Cepat Kaya

Ya.

Saya tahu ada yang berfikiran begitu.

Tak kurang juga ada yang anggap pihak Jobdirumah cuba scam atau tipu mereka-mereka yang telah menyertai Jobdirumah.

Bagi saya, simple.

Sebab saya dah tanya dan dapat feedback dari ramai yang menyertai program Jobdirumah.

--> Ada yang berjaya, ada juga yang kurang berjaya.

Ada yang putus asa kerana tak faham bahasa inggeris atau tak nak ambil inisiatif untuk belajar bahasa inggeris. Hanya mengharapkan job dalam bahasa melayu sahaja. Tak kurang juga yang tidak mempunyai skill yang dikehendaki apabila hendak apply sesuatu job.

Tak kurang lagi ada yang dah dapat job, tapi tak dapat nak siapkan job tersebut. Malah, dibiarkan sahaja job itu begitu sahaja. Pada masa yang sama menyalahkan pihak Jobdirumah kerana semacam menipu mereka dengan hanya membayar RM50 itu.

RM50 itu saya anggap sebagai satu YURAN atau fee untuk mendapat senarai job-job yang berpotensi untuk memberikan saya pendapatan sampingan.

Ada masa saya dapat job yang cukup murah.

Paling rendah, 20 dollar sahaja.

Saya ambil dan buat kerja dan terima bayaran sebanyak 20 dollar itu.

Contoh job bernilai 20 dollar

Ini contoh bayaran yang saya dapat.

beberapa hari yang lepas.

Tugasnya cuma jawab soalan survei dari syarikat tertentu. Syarikat itu berpusat diluar negara.

Dah jawab. Selesai jawab soalan-soalan sebanyak 100 soalan itu, saya terus mintak upah saya dan dibayar dengan segera.

Itu salah satu contoh job yang anda boleh dapat.

Kena pandai cari dan kena pandai lihat peluang keemasan. Kalau dapat kerja macam ni, memang saya rebut peluang secepat mungkin sebab bagi saya ini adalah tugasan yang cukup mudah.

Cuma jawab soalan survei sahaja.

Contoh kerja lain ialah menulis artikel atau review. Ini antara skop job yang saya dapat paling banyak dari Jobdirumah. Kenal client baru, dari client baru diperkenalkan kepada client yang baru dan banyak job ulangan dari client yang sama.

Atas dasar PERCAYA.

Ingat, bila kita dah lama dalam bidang ni, orang akan CARI kita.

Ini memudahkan tugas saya sepanjang lebih dari 3-4 tahun menyertai Jobdirumah ini.

Anda juga boleh lakukan.

Dan sekali lagi saya katakan bahawa

--> Jobdirumah ini bukan Skim Cepat Kaya.

Yang kena bayar RM1000, tetapi dapat RM250 setiap bulan sampai bila-bila.

BUKAN.

Ini bukan skim tersebut.

Faham?

JIka berminat, boleh daftar disini --> Daftar Jobdirumah

Jika kurang berminat, tak apa.

Saya tak untung, anda juga tak rugi.

Win-win situation. :)


Life is always Good. 

Comments

  1. banyak jumpa artikal job dari rumah...cuma belum terbuka hati nak try...inshAllah suatu masa nanti

    ReplyDelete
  2. ramai yang gunakan kidmat job di rumah! nice write-up!

    ReplyDelete
  3. Rasa rugi plak tggalkan 5 tahun lpas..

    ReplyDelete
  4. bisa jadi slah satu refrensi job rumah nih :)

    ReplyDelete
  5. nak tanya, saya baru je daftarkan dan membaca buku panduan..tp masih lagi blur.. cuma minta advise dr tuan,option 1,2,3 mana yang lebih mudah memandangkan profile saya x de la bagus sangat, saya harap tuan dapat membantu, sekian.terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. option 1,2 dan 3?

      Yang mana satu yang awak maksudkan nih?

      Cuba baca lagi dan lagi untuk memudahkan anda faham.

      Delete
  6. boleh percaya.

    Itu pandangan saya.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Dapat RM825 dari kerja online Jobdirumah

Saya dah bayar RM50 untuk Panduan Jobdirumah. Tapi tak dapat panduan pun..

RM500 untuk satu job dari rumah.